top of page

 Organisch en vol leven

tuinontwerp: Breda

De tuin, met prachtige uitzicht op de vrije natuur, was voor de bewoners doorslaggevend voor de koop van dit huis. De basis voor een droomtuin was aanwezig, maar qua indeling en invulling moest deze tuin in Breda compleet op de schop.

De wens van de bewoners was een natuurlijke, weelderige tuin met genoeg speelruimte voor de kinderen. Een bio-diverse plek waar ook vogels en insecten zich thuis voelen en er ruimte is om groente en fruit te kweken. 

 

Het ontwerp 

De vloeiende overloop van de tuin in de vrije natuur is een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Tegen het huis ligt een terras met nieuwe en oude stenen (een erfenis van de vorige bewoners), wat een speels effect geeft. Via het terras loop je zo het gras op en beweeg je je via organische borders naar het houten  terras met een prachtig uitzicht over de weilanden. Het overdekte terras is ook te bereiken via een een grindpad door een gezellig moestuintje. 

 

Volop leven in de tuin

De vele bloeiende en geurende (inheemse) planten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar maken deze tuin ook een aangenaam verblijf voor vogels en insecten en zorgen in de winter voor een schuilplek. En hoe heerlijk is het om te koken met groente uit je eigen tuin! 

bottom of page