top of page

"Tijdens een kennismakingsgesprek leer ik je graag beter kennen. Dit helpt mij een tuinontwerp te maken wat helemaal past bij jouw leefstijl en woning".

Het ontwerpproces is onder te verdelen in de volgende stappen:

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we samen de tuin, bespreken we jouw wensen en leer ik je graag beter kennen. Hebben we na dit gesprek een klik, dan maak ik graag een offerte voor je op.  

2. Inventarisatie

Wanneer je akkoord bent met de offerte kom ik de tuin opmeten, bekijk ik de zonligging en de eventuele bestaande beplanting en materialen. 

 

3. Schetsontwerp

In deze fase ga ik op basis van alle wensen en mijn inzicht, kennis en creativiteit aan de slag met de invulling van jouw tuin. Dit zet ik op papier middels een schetsontwerp en vul ik aan met referentiebeelden. Samen bespreken we de schets en verwerk ik eventuele aanpassingen in het definitieve ontwerp.

4. Definitief ontwerp

Nadat het schetsontwerp is goedgekeurd wordt het plan verder gedetailleerd. Dit bestaat uit een levendige aquareltekening op schaal, inclusief matenoverzicht en beplantingsplan. Eventueel worden technische details uitgewerkt. Met dit plan kan elke specialist (hovenier, grond -en straatwerker etc.) aan de slag. 

5. Uitvoering

Een goede uitvoering van het ontwerp is uiteraard belangrijk. Je kunt ervoor kiezen de uitvoering zelf te doen, een eigen hovenier in te schakelen of mij een offerte te laten opvragen bij een hovenier uit mijn netwerk.

6. Begeleiding

Mocht je het prettig vinden, dan kan ik de aanleg van de tuin begeleiden. In dit proces neem ik je alles uit handen en coördineer ik het gehele traject. Ik neem het ontwerp grondig door met de specialisten zodat alles volgens plan verloopt. Deze uren worden apart in rekening gebracht van de ontwerpopdracht.

Houd je liever zelf de regie over de uitvoering? Dat kan. Je kunt dan altijd nog besluiten om een deel van de werkzaamheden bij mij onder te brengen.

IMG_2235.JPG

De tuin in ontwikkeling

Met de jaren wordt een tuin mooier en krijgt hij meer karakter. Een tuin heeft namelijk tijd en ruimte nodig om tot volle bloei te komen. 

Daarom kom ik ongeveer een jaar na de aanleg graag nog een keer bij je langs om te kijken hoe de tuin zich ontwikkelt. Ik zie dit als een mooi moment om te kijken of alles zo is geworden zoals je je had voorgesteld. Mocht je ergens tegenaanlopen kunnen we dit altijd bespreken. 

streepje.png

Een vrijblijvend eerste
gesprek inplannen?

bel of stuur een mailtje

bottom of page